Dan Barna anunța data Congresului USR-PLUS: se anunța candidatul la prezidențiale

Postat la: 13.06.2019 22:16

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că în data de 13 iulie va fi organizat un Congres la USR și PLUS, acolo unde va fi ales candidatul la prezidențiale. Barna a precizat că există doar două opțiuni: el și Dacian Cioloș, iar cel care nu va fi desemnat pentru cursa prezidențială va fi primul ministru desemnat al alianței.

Citește și: Liderul USR, declarație care naște controverse: Aș vota o lege pentru căsătoria între persoane de același sex

Întrebat când va avea loc Congresul, Dan Barna a răspuns: ”Pe data de 13 iulie (...)Acum decidem dacă candidatul e de la PLUS sau de la USR.

Să nu fie vreun echivoc: opțiunea va fi probabil între domnul Cioloș și mine, nu sunt multe variante în joc (...)Ar fi spectaculos – o campanie între Klaus Iohannis și Dacian sau între Klaus Iohannis și Dan Barna. Ar fi o campanie chiar interesantă în România de astăzi.”, a spus Barna, într-un interviu pentru G4media.

Dan Barna a explicat că USR-PLUS își dorește să-l schimbe pe Iohannis pentru că actualul președinte, deși a avut atitudini considerate corecte, uneori a acționat cu mare întârziere.

”Pentru că noi propunem României un aer proaspăt în politică. Foarte mulți din oamenii care ne-au votat, au votat pentru că pentru prima dată după Revoluție, și chiar cred asta, componenta activă a societății române, aceea dinamică, care a dezvoltat niște afaceri, care s-a pus pe picioare, care a ieșit cumva din dependența veche de stat, s-a decis să se implice și politic. Marea majoritate a oamenilor din USR și din PLUS sunt oameni care am intrat în politică nu din vreo dorință sau din vreun obiectiv de a fi politicieni, ci din faptul că ne-am dat seama că dacă nu ne implicăm, n-avem cum să așteptăm ca lucrurile să se schimbe”, a mai spus Barna.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu