Dacian Cioloș exclude intrarea la guvernare cu PSD - ce spune despre premierul care va fi nominalizat dupa alegeri

Postat la: 20.11.2020 23:31

Copreşedintele Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, la Ploieşti, că membrii alianţei nu vor intra "sub nicio formă" cu PSD la guvernare în următorii patru ani, arătând că social-democraţii au nevoie de reformă.

"Noi, dacă intrăm la guvernare, o facem ca să schimbăm nişte lucruri în bine în ţara asta. Ăsta este obiectivul şi de aici vom începe orice discuţie pentru o coaliţie la guvernare din care în niciun caz PSD nu poate să facă parte. Deci, nu vom intra în guvernare cu PSD sub nicio formă în următorii 4 ani. Nu cred că e cazul să detaliez, să explic de ce. PSD are nevoie de o reformă, dar ei trebuie să ştie mai bine lucrul acesta", a spus Cioloş într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

Lovitură grea pentru Elon Musk: două modele Tesla NU sunt recomanate din cauza declinului fiabilității


El a arătat că premierul care va fi nominalizat după alegeri trebuie să fie reprezentantiv pentru coaliţia de guvernare.

"De aici începând, cu oameni şi cu partide care vor respecta obiectivele pe care le avem şi noi (...) vom negocia un program de guvernare şi apoi evident se va constitui Guvernul. Premierul, aşa cum spune Constituţia României, îl desemnează, îl nominalizează preşedintele României şi evident că premierul va trebui să fie reprezentativ pentru coaliţia care se va face, în cazul în care nu va fi un partid care să câştige singur alegerile", a precizat Dacian Cioloş.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu