Cursurile din localitatea prahoveana Blejoi a trecut pe online dupa ce rata de infectare a ajuns la 3,14 la mie

Postat la: 18.10.2020 19:08

Primăria Blejoi din judeţul Prahova anunţă, duminică, trecerea în sistem online a cursurilor în toate şcolile din localitate, după ce rata de infectare în comună a ajuns la 3,41 la o mie de locuitori. Totodată, masca de protecţie va trebui purtată atât în zonele interioare, cât şi în toate spaţiile publice deschise din localitate, potrivit news.ro.

„Aşa cum ştiţi, rata infectărilor este mare în judeţul Prahova, implicit în comuna noastră. Incidenţa cazurilor la fiecare mie de locuitori a depăşit 3. Acest lucru atrage după sine o serie de măsuri restrictive. În primul rând, şcolile vor trece în regim online, copiii vor învăţa de acasă. Masca este OBLIGATORIE în toate spaţiile deschise” a transmis, pe Facebook, duminică după amiază Primăria comunei Blejoi.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Judeţul Prahova a raportat, duminică, 145 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, între care şapte cu vârste sub 18 ani. În spitalele din judeţ sunt libere 20 de locuri pentru bolnavii cu COVID-19, iar un loc este liber la terapie intensivă pentru tratarea acestei afecţiuni.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 7855 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind înregistrate şi 269 de decese, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Cinci dintre acestea au fost constatate de sâmbătă spre duminică, în 24 de ore fiind vorba despre doi bărbaţi cu vârste de 60 şi 67 ani şi trei femei de 81, 87, 91 ani, cu comorbidităţi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu