CTP, calcule dupa rezultatul din primul tur al prezidențialelor: Este o gura de oxigen pentru PSD

Postat la: 11.11.2019 02:56

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu o consideră pe Viorica Dăncilă câștigătoarea primului tur al alegerilor prezidențiale, din prisma faptului că - potrivit exit poll-urilor de duminică seară,  a reușit să intre în turul al doilea. Gazetarul spune că voturile primite sunt de fapt ale PSD: „Ea nu are aici nicio contribuție”, potrivit digi24.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă comite o nouă greșeală chiar în timp ce își explica gafele din trecut

„În turul 2, în mod evident diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu poate decât să crească. Nu mai are de unde să ia voturi. Klaus Iohannis o să ia destule voturi de la USR, o să ia probabil multe dintre voturile de la PMP, ale UDMR. Viorica Dăncilă poate lua doar o parte dintre voturile lui Mircea Diaconu. Sunt destui care l-au votat pentru apolitismul pe care l-a afișat. Socoteala e simplă”, a subliniat gazetarul.

„E o gură de oxigen pentru PSD, va rămâne în aceeași formulă, nu se vor produce schimbări semnificative, prin acest tur PSD rămâne cu imaginea de partid în sfera puterii. Dacă nu intra, ar fi însemnat a cincea înfrângere consecutivă – la alegerile europarlamentare, prin numirea domnei Kovesi procuror șef european, la moțiunea de cenzură și la învestirea guvernului Orban. Ar fi fost a cincea înfrângere. Păstrează totuși această imagine de jucător în liga mare”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu