Cristian Chirtes (PNL Mures): Dancila si PSD au luat ostatica o tara intreaga

Postat la: 13.09.2019 12:16

Senatorul liberal Cristian Chirteş, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că premierul şi social-democraţii guvernează împotriva Constituţiei României şi că ceea ce se întâmplă la nivel guvernamental şi politic dovedeşte că Viorica Dăncilă şi PSD au luat ostatică o ţară întreagă.

"Se conturează o criză politică pe care actualul guvern o menţine, excedând rolul pe care un guvern îl are într-o democraţie stabilă. Şi cred că nu mai este pentru nimeni o noutate, ceea ce se şi vede, că Dăncilă şi PSD guvernează astăzi împotriva poporului român, împotriva a tot ce înseamnă Constituţia României, împotriva legilor democratice care trebuie să caracterizeze un stat membru al Uniunii Europene, un stat membru NATO şi un stat care are un parteneriat strategic cu SUA. Putem să spunem azi, prin ceea ce se întâmplă la nivel guvernamental şi politic în general, faptul că Dăncilă şi PSD au luat ostatică o ţară întreagă. Fiindcă acest Guvern refuză, chiar dacă scrie în Constituţie, să ia votul Parlamentului şi insistă a continua guvernarea cu orice preţ, împotriva voinţei cetăţenilor. Este un lucru care nu s-a mai întâmplat după 1990 până astăzi, când un guven încalcă prevederile constituţionale. Ba mai mult decât atât, consideră Parlamentul ca pe o anexă a Guvernului. Dăncilă a săvârşit un act de negare, până la urmă, niciun guvern postdecembrist nu şi-a permis aşa ceva. De aceea noi, PNL, considerăm că preşedintele Iohannis a luat o decizie corectă atunci când, ieri, a refuzat numirea noilor miniştri", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Cristian Chirteş, conform agerpres.ro.

Senatorul PNL a arătat că, atât timp cât coaliţia de guvernare nu mai există, întrucât ALDE a anunţat atât verbal, prin vocea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, cât şi în scris Administraţia Prezidenţială, că această coaliţie de guvernare nu mai există, premierul ar fi trebuit să meargă în faţa Parlamentului în 10 zile, fapt care nu s-a întâmplat.

"Termenul de 10 zile prevăzut în Constituţie, prevăzut şi de o decizie a CCR, a trecut luni, pe data de 9 septembrie, când Guvernul Dăncilă trebuia să vină în Parlament şi să ceară votul de încredere al Parlamentului. De aceea, noi considerăm că Dăncilă prelungeşte în mod inexplicabil această criză guvernamentală, totul pentru a arăta, până la urmă, că e mai 'bărbată' decât toţi cei care candidează în aceste alegeri", a susţinut Chirteş.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu