Cozmin Gușa, duș rece pentru Romania: 'Ordinea mondiala s-a schimbat'. Avertisment SERIOS transmis de consultantul politic

Postat la: 16.09.2017 23:55

„În România domină negura în aceste vremuri în care ar trebui să reacţionăm geopolitic. Ordinea mondială s-a schimbat, iar România are o diplomaţie slabă", a afirmat consultantul politic Cozmin Guşă, sâmbătă seară, la Realitatea tv.

Ordinea mondială a fost zdruncinată iremediabil după 11 septembrie 2001, iar impactul a fost simţit ca un uragan de categoria 5 până în România. Cu toate acestea, mulţi decidenţi politici români nu par să îşi fi revenit din şoc nici acum, după 16 ani. Consultantul politic Cozmin Guşă a realizat o schiţă a tabloului noii ordini mondiale şi poziţia României în complexitatea uriaşă a acestuia.

Poza momentului realizată de Cozmin Guşă poate fi citită AICI.

Simona Halep a intrat în istorie! Veste URIAȘĂ pe care a primit-o de la WTA chiar înainte de ziua ei

"Am făcut o poză a momentului, a interacţiunii de forţe geopolitice în zona noastră, numai că în funcţie de ceea ce se va întâmpla în perioada următoare, lucrurile se pot debalansa, pentru că atunci când ordinea mondială se schimbă şi oportunităţile devin nişte lucruri de luat rapid. Nu mai stă lumea să se gândească, să negocieze. Ordinea mondială s-a schimbat, iar ţările cu o diplomaţie atât de slabă ca a noastră, cu instituţii ale statului atât de slabe sau cu leadership atât de slab nu fac decât să joace mimetic într-un stil vechi, care nu mai e la modă. Din nefericire, toate aceste schimbări geopolitice pe care le-am evocat vor fi foarte dure, mai ales după această tripletă de alegeri pe axa Berlin - Beijing - Moscova, care toate se vor încheia în martie anul viitor. Deci eu spun că aici va fi un status-quo de natură să determine nişte acţiuni foarte dure şi rapide, de debalansare a ordinii actuale de tip Euroatlantic, aşa cum o ştim noi, de azimutul nostru, NATO şi UE, în altceva", a spus Cozmin Guşă la emisiunea lui Octavian Hoandră.

Sosiţi la spartul târgului: Spaţiul Schengen se schimbă înainte de primirea României

Consultantul politic a vorbit în continuare despre vinovaţii din sistem, care se consideră victime, dar şi despre excesele instituţiilor statului. "Avem instituţii care au pe frontispiciu un scop nobil, dar au fel de fel de excese în sistem", crede Cozmin Guşă.

„Toată această forţare de evenimente care vor curge în cascadă în România se suprapune cu toată această luptă internă a unor vionovaţi majoritari, care pozează în victime împotriva unor instituţii ale statului, care au făcut excese, într-adevăr, şi care nu doresc să-şi rezolve problema exceselor care a aparţinut unor persoane, Bunăoară, cum e domnul ăla Portocală, nu ştiu cum îl cheamă exact, despre care o doamnă cu buze groase de la Ploieşti ne tot povesteşte cât de tare l-a îndrăgostit, de n-a mai putut să-şi exercite funcţia de procuror. E o anomalie în sistem, dar faptul că sistemul DNA, sistemul de justiţie nu reacţionează în faţa unor asemenea exemple ne arată că avem o bubă şi în partea cealaltă. Pe de o parte, avem vinovaţii care se victimizează, care reprezintă majoritatea parlamentară, deci vocea poporului legitimă, au câştigat alegerile, de cealaltă parte avem instituţii care au pe frontispiciu un scop nobil, dar au fel de fel de excese în sistem, cu oameni care instrumentează aceste excese şi care nu doresc să se curăţe", a afirmat Cozmin Guşă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu