Cotidianul american The New York Times citeaza un interviu publicat de STIRIPESURSE.RO

Postat la: 13.10.2017 01:14

Publicaţia "The New York Times", am doilea cel mai citit cotidian din SUA, după "USA Today", citează joi în ediţia sa electronică un interviu publicat de STIRIPESURSE.RO.

Sub titlul "Kim Davis, arestată în SUA pentru că s-a opus căsătoriilor homosexuale, a venit în România: 'Problema nu au fost niciodată homosexualii'", STIRIPESURSE.RO a publicat joi un interviu realizat de redactorul-şef Florin Puşcaş cu funcţionara americană din Rowan County, Kentucky, care şi-a petrecut şase zile în închisoare, în 2015, pentru că a refuzat să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex.

Publicaţia americană preia un fragment din interviu, într-un articol intitulat "Kim Davis, Once Jailed in America, Campaigns Against Gay Marriage in Romania" (Kim Davis, cândva încarcerată în America, face campanie împotriva căsătoriilor homosexuale în România). Articolul relatează vizita funcţionarei Kim Davis în România, la invitaţia Coaliţiei pentru Familie, şi campania de promovare a libertăţii de conştiinţă în mai multe oraşe româneşti. Autorul îl citează pe Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie, dar şi pe reprezentanţi ai organizaţiile care promovează în România drepturile homosexualilor, MozaiQ şi Accept.

"În timpul vizitei sale, doamna Davis a participat la evenimente în şase oraşe, s-a întâlnit cu lideri politici şi ai societăţii civile şi a acordat interviuri jurnaliştilor. A declarat platformei online de ştiri Stiripesurse că opoziţia sa faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex are la bază dorinţa de a poteja 'familia naturală' şi nu homofobia.

'Vreau să le dau speranţă românilor că pot să rămână puternici şi că pot să fie pentru ceva fără să fie împotriva unui grup de oameni', a afirmat ea. 'Poţi să fii pentru un lucru fără să fii împotriva altui lucru.'", scrie The New York Times în articolul în care citează interviul publicat de STIRIPESURSE.RO.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu