Cota unica de impozitare, condiție ALDE pentru un guvern minoritar PNL / VIDEO

Postat la: 12.10.2019 13:48

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a expus câteva dintre condițiile cu care ar susține un guvern bazat pe PNL: menținerea cotei unice de impozitare și a reformelor care s-au făcut în domeniul Justiției, potrivit Mediafax.

Vezi si: SURSE Paul Stănescu a luat foc la Vila Lac: 'Darius Vâlcov a vrut să-l pună pe Mihai Fifor primul pe listă la parlamentare' .

Tăriceanu a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu, că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultări, că ALDE va susține condiționat în Parlament, fără să dea un cec în alb, „un guvern bazat pe PNL și condus de un premier PNL”.

„Avem câteva condiții la care în momentul de față reflectăm și pe care le vom prezenta viitorului premier, atunci când va veni să facem discuțiile legate de votul pe care presupun că și-l dorește și de care are nevoie pentru desemnarea ca prim-ministru”, a spus Tăriceanu.

Întrebat care sunt aceste condiții, liderul ALDE a răspuns că una este legată de menținerea cotei unice de impozitare „care a adus avantaje importante pentru economia românească, pentru întreprinzători și pentru salariați”.

„Am mai spus un lucru, că nu vom accepta ca reformele care s-au făcut în domeniul Justiției și care au permis în recâștigarea independenței judecătorilor să fie amenințate. Nu vreau să ne reîntoarcem la o republică a procurorilor, nu vreau să ne reîntoarcem la o Românie care este condusă din nou prin protocoale secrete între serviciile de informații - procuror și alte componente ale Justiției”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a adăugat că ALDE mai are și alte condiții.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu