Coreea de Nord: Președintele american se va intalni joia viitoare cu omologii sai japonez și sud-coreean

Postat la: 15.09.2017 23:55

Președintele american, Donald Trump, se va întâlni joi cu omologii săi din Japonia și Coreea de Sud pentru a discuta amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, a anunțat vineri Casa Albă, transmite AFP.

df587606-8b4e-4c42-9bc4-8fe96c5510d0

Pe același subiect, HR McMaster, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, le-a transmis, într-o conferință de presă, "celor care au vorbit de o lipsă de opțiuni militare" că "există o opțiune militară", dar nu aceasta este soluția preferată de administrația americană.

Cursa înarmării nord-coreene este "una din cele mai urgente și periculoase probleme de securitate ale lumii", le-a spus el jurnaliștilor, la Casa Albă.

În fața acestei amenințări, "este vital ca toate națiunile să coopereze pentru a face tot ceea ce le stă în putință pentru a rezolva această problemă", a adăugat consilierul lui Trump, care va participa săptămâna viitoare la New York la Adunarea Generală a ONU.

Washingtonul s-a arătat dispus să acorde timp pentru ca ultima serie de sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU să-și demonstreze eficacitatea.

"Importantă este implementarea riguroasă (a sancțiunilor) pentru a permite acțiunilor economice și diplomatice să progreseze", a spus McMaster.

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a subliniat și ea potențiala eficacitate a celei de-a opta serii de sancțiuni contra Phenianului, adoptată luni în unanimitate. Aceste măsuri, ce interzic inclusiv exporturile de textile și reduc aprovizionarea cu petrol, au început să "stranguleze" economia nord-coreeană", a spus Haley.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu