Controalele la granița vor fi reintroduse in Finlanda cu ocazia summitului Trump-Putin

Postat la: 13.07.2018 14:14

Finlanda reintroduce controalele de frontieră pentru cetăţenii statelor Schengen timp de patru zile, în vederea summitului care are loc luni la Helsinki între preşedintele american Donald Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat vineri guvernul finlandez, transmite Reuters, informează Agerpres.

"Obiectivul este de a ne asigura că toţi cetăţenii străini care vin sau pleacă din Finlanda îndeplinesc condiţiile pentru a intra sau a rămâne în această ţară, potrivit legii, şi de a identifica persoanele care ar putea presupune un risc", a precizat într-un comunicat Ministerul de Interne.

Trump şi Putin se întâlnesc la Helsinki luni, 16 iulie, şi sunt programate mai multe proteste împotriva prezenţei lor, cel mai mare - prezentat ca fiind în apărarea mediului, păcii, a drepturilor omului şi democraţiei - urmând să aibă loc duminică, ziua sosirii liderului american.

Vezi și: Rusia răspunde dur Occidentului, după ce UE și-a prelungit sancțiunile

Controalele, care era de aşteptat să fie reinstituite cu această ocazie, urmau să înceapă vineri la prânz.

Cele 26 de state din acordul Schengen permit libera deplasare între ele fără verificarea identităţii la graniţe.

Finlanda a reintrodus temporar aceste controale cel mai recent în 2008, pentru o reuniune a miniştrilor de externe din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu