Consulul Romaniei la Bangkok, DETALII de CULISE despre operațiunea de salvare a copiilor blocați in peștera in Thailanda

Postat la: 13.07.2018 04:55

Consulul României la Bangkok, Simina Filip, a oferit, în exclusivitate pentru Libertatea, detalii de culise din timpul operațiunii de salvare a copiilor și a antrenorului care au rămas blocați într-o peșteră în Thailanda.

"În scurt timp de la dispariție, autoritățile thailandeze au demarat o amplă operațiune de salvare a celor 12 copii și a antrenorului lor. A fost o mobilizare rapidă și eficientă. The Thailand Navy Seals a avut rolul central, iar militarilor li s-au alăturat experți, medici și un număr mare de voluntari. În prima fază, starea de sănătate a copiilor a fost evaluată de către medici, iar apoi scafandrii au transportat hrană și rezerve de oxigen. În tot acest timp, profitând de o întrerupere a ploilor musonice, din peșteră a fost evacuată o mare cantitate de apă, pentru a facilita accesul echipelor de salvare și transportul copiilor la suprafață", povestește consulul României în Bangkok.

Citește și: Ryanair a anulat aproape 300 de zboruri - Angajații companiei protestează

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu