Constructorul lotului II Sebeș - Turda, REACȚIE - FULGER la amenințarile lui Razvan Cuc - Termenul de finalizare avansat

Postat la: 14.06.2019 06:40

Încă un segment al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, și anume Lotul II Sântimbru - Aiud - Rădești (km 17 + 000 - km 41 + 250), va fi deschis traficului până la sfârșitul acestui an, informează construtorul, compania Aktor, conform Mediafax.

Citește și:  Liviu Pleșoianu s-a DEZLĂNȚUIT din cauza ochelarilor lui Gigel Știrbu: 'Oare oamenii cu halate albe l-au tratat pe domnul cu ochelari galbeni?'

Aktor, contractorul lotului de autostrăzi Sântimbru - Aiud - Rădești, accelerează lucrările pe acest segment, pe baza unui calendar foarte specific, susține comunicatul. În prezent, se lucrează intens la rambleele de poduri, la ridicarea și așezarea grinzilor pe toate podurile, turnarea straturilor de balast stabilizat, precum și la structurile din beton, rigolele și zidurile de sprijin. De asemenea, lucrările de asfaltare sunt planificate să înceapă cu primii 7 km din totalul de 24,25 km al lotului II, în perioada 25-30 iunie 2019. Aceste lucrări se realizează cu un efectiv de peste 350 de persoane, cu 120 de camioane și peste 80 de mașini mecanizate.

Până la sfârșitul anului, lotul II al autostrăzii Sebeș-Turda de 24,25 km va fi deschis traficului, permițând legătura rutieră între Coridorul IV, autostrăzile "A1 Sibiu - Deva" și "A3 Câmpia Turzii - Gilau". În același timp, municipalitățile Alba-Iulia, Teiuș și Aiud vor fi conectate cu o serie de beneficii semnificative pentru comunitățile locale înconjurătoare, cum ar fi degrevarea de traficul de tranzit, reducerea poluării fonice și a aerului, precum și, cel mai important, îmbunătățirea siguranței rutiere.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat nemulțumit, joi, de lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda, declarând că va rezilia contractul cu firma care se ocupă de construcție, dacă până la sfârșitul lunii iunie nu vine cu contractele de subcontractare sau cu dovada utilajelor în șantier. „Cel de al doilea lot, după cum ați văzut am avut o discuție cu constructorul, foarte serioasă, în sensul că dacă în două săptămâni de zile nu vine cu contractele și cu utilajele necesare pentru lucru la lotul doi, vom rezilia contractul”, a declarat ministrul Transporturilor, referitor la lotul doi al autostrăzii Sebeș-Turda.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu