Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii-decizie pentru Gheorghe Chirciu fost primar al comunei Oltina

Postat la: 17.10.2020 02:36

  • Colegiul a infirmat Notele de Constatare şi a dispus eliberarea unor adeverinţe

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a anunțat ieri, pe pagina sa oficială de internet, ordinea de zi a Colegiului C.N.S.A.S. din data de 14 octombrie 2020, unde au fost trecute următoarele teme:

1. Deconspirări surse:

- au fost analizate 10 cereri şi a fost încheiată procedura de deconspirare pentru un număr de 10 surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă şi a petenţilor îndreptăţiţi, potrivit prevederilor art. 1 alin. 7 din O.U.G. nr. 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008.

2. Note de Constatare – Lucrători ai Securităţii:

Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de lucrător al Securităţii , pentru următoarea categorie de persoane:
- art.1 alin.7 (titularul unui dosar din care rezultă că a fost urmărit de Securitate, are dreptul, la cerere, să solicite verificarea calităţii de  lucrător al Securităţii pentru ofiţerii sau subofiţerii care au contribuit la instrumentarea dosarului său) – 1 persoană

3. Adeverinţe:

a) Colegiul a infirmat Notele de Constatare şi a dispus eliberarea unor adeverinţe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut  calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, pentru următoarele categorii de persoane:

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu