Consiliul de Securitate al ONU, reuniune pentru a discuta despre amenințarea nucleara nord-coreeana

Postat la: 16.09.2017 18:14

Miniştrii de externe din ţările membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere în masă şi despre ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord, relatează sâmbătă AFP citând surse diplomatice, scrie agerpres.ro


Reuniunea, care va avea loc la propunerea Statelor Unite, se va desfăşura în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York. 

Scopul reuniunii "este de a discuta modalităţile prin care Consiliul de Securitate poate îmbunătăţi punerea în aplicare a rezoluţiilor adoptate, cu scopul de a împiedica proliferarea celor mai periculoase arme din lume", se arată într-un document SUA referitor la reuniune, care face referire la "cei mai periculoşi actori la nivel mondial". 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate şi la iniţiativa SUA cea de-a opta rezoluţie privind sancţiuni împotriva Coreei de Nord, care interzice exporturile de textile nord-coreene şi reduce aprovizionarea sa cu petrol, ca măsuri la testul nuclear realizat de Phenian pe 3 septembrie. 

Reuniunea de joi se va desfăşura la nivel ministerial şi vizează să sublinieze unitatea existentă la nivel mondial împotriva regimului nord-coreean, au explicat diplomaţi. 

Vineri, Coreea de Nord a efectuat un nou tir cu rachetă împotriva Japoniei, ca răspuns la sancţiunile recente ale ONU, denunţat de Consiliul de Securitate ca fiind "extrem de provocator".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu