Congresul ALDE a inceput

Postat la: 21.04.2017 16:55

Lucrările Congresului ALDE au început vineri la Palatul Parlamentului, delegați din cele 47 de filiale ale partidului urmând să își aleagă conducerea la finalul celor două zile alocate reuniunii.

34ef3803-ea61-4f61-89eb-cf8379a47033

Acesta este al doilea Congres al ALDE, după cel de constituire a formațiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) din 19 iunie 2015, când Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu au devenit copreședinți ai formațiunii.

În prima zi a Congresului, statutul va fi modificat, iar sâmbătă vor fi dezbătute patru rezoluții și votate organismele statutare. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că va candida la funcția de președinte al partidului.

Vineri, deschiderea lucrărilor Congresului ALDE a fost precedată de ședința Biroului Politic Central al formațiunii și de Delegația Permanentă Națională ALDE.

În cursul zilei de sâmbătă, de la ora 10,00, vor continua lucrările Congresului ALDE, când va fi votată noua conducere a partidului.

La Delegația Permanentă a ALDE din 19 martie, când s-a decis convocarea Congresului formațiunii pentru 21 — 22 aprilie, copreședintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările reuniunii, însoțit de un grup de membri, și a denunțat ședința ca fiind nestatutară. Ulterior, pe 26 martie, Biroul Politic Central al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

Constantin a atacat în instanță decizia de convocare a Congresului, iar ALDE a informat că Tribunalul București a respins pe 13 aprilie contestația acestuia. Recursul lui Daniel Constantin, care trebuia judecat pe 20 aprilie, s-a amânat pentru data de 18 mai.

El a anunțat vineri că nu va participa la Congresul partidului, pe motiv că acesta e "nestatutar organizat și servește interesul unui singur om".

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Florin Marin)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu