Congresmenii SUA ar putea audia interpreții care au participat la intrevederile dintre Donald Trump și Vladimir Putin

Postat la: 14.01.2019 07:47

Avocați ce reprezintă Comisia de Afaceri Externe și Comisia pentru Informații din Camera Reprezentanților din SUA urmează să discute luni despre posibila convocare la audieri a interpreților care au participat la întrevederile dintre președinții Donald Trump și Vladimir Putin, relatează ABC News, scrie Mediafax.

Potrivit postului menționat mai sus, unii congresmeni se tem că audierea translatorilor lui Trump ar putea cauza dificultăți viitoare în cazul întrevederilor ulterioare între președinții SUA și alți lideri de stat.

Un vot în legătură cu posibila audiere a traducătorilor ar putea avea loc abia peste câteva săptămâni.

Citește și: Benjamin Netanyahu avertizează că Israelul este pregătit să ia măsuri suplimentare pentru a preveni consolidarea poziției Iranului în Siria

Anterior, cotidianul The Washington Post a relatat că președintele Trump ar fi confiscate notițe ale interpretului său de la întrevederea cu Putin de la Hamburg, din iulie 2017.

"Oficiali SUA au afirmat că nu există niciun document detaliat, chiar și în dosarele clasificate, a interacțiunilor față în față ale lui Trump cu liderul rus în cinci locații în ultimii doi ani", se arată într-un material publicat recent de cotidian.

Donald Trump a negat categoric informațiile publicate de cotidianul The Washington Post.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu