Conflictul pluteste in aer in Marea Neagra: Rusia monitorizeaza deranjant de aproape distrugatorul USS Ross

Postat la: 16.04.2019 21:55

Rusia a mobilizat două nave militare pentru monitorizarea distrugătorului american USS Ross, care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare ruse citate de agenţia de presă Tass, potrivit mediafax.

Distrugătorul american USS Ross a ajuns luni seară în Marea Neagră, fiind a patra navă militară trimisă de Statele Unite în această zonă în 2019, informează publicaţia Stars and Stripes.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

"Aliaţii noştri din zona Mării Negre continuă să joace un rol-cheie în menţinerea securităţii în spaţiul european", a declarat comandorul Dave Coles, comandantul distrugătorului USS Ross.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au semnalat că vor intensifica prezenţa militară în Marea Neagră pentru a contracara acţiunile Rusiei.

Flota militară rusă a Mării Negre a comunicat că monitorizează deplasarea distrugătorului USS Ross. "Flota rusă a Mării Negre monitorizează constant deplasarea distrugătorului USS Ross, care a intrat în Marea Neagră", se arată într-un comunicat remis agenţiei de presă Tass.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

"Începând din momentul intrării în Marea Neagră, nava militară americană a fost plasată sub supraveghere constantă cu sistemele instalate pe coastă. În plus, navele de patrulare şi recunoaştere Vasili Bikov şi Ivan Khurs monitorizează direct activităţile navei", a transmis Centrul rus pentru coordonare în domeniul Apărării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu