Condamnat definitiv in Dosarul Retrocedarilor din Constanta, notarul Aurel Jean Andrei joi daca le mai poate preda studentilor la Drept

Postat la: 11.02.2019 14:12

Cazul notarului Aurel Jean Andrei, cadru didactic al Universitatii din Bucuresti, va fi discutat de Consiliul Facultatii de Drept in sedinta de joi, 14 februarie, a precizat decanul Flavius Baias la solicitarea Ziare.com.

Reamintim ca Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv in dosarul Mazare la doi ani de inchisoare cu suspendare "pentru comiterea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni", termenul de incercare dispus de instanta in cazul sau fiind de 4 ani, conform minutei sedintei de judecata din data de 7 februarie 2019.

Notarul a mai fost acuzat in acest dosar si de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, in forma continuata, insa pentru aceste infractiuni a intervenit intre timp prescriptia raspunderii penale, procesul incepand in urma cu peste 10 ani, dar fiind indelung tergiversat.

Aurel Jean Andrei este lector universitar la Facultatea de Drept, Departamentul de drept public, de la Universitatea din Bucuresti, iar Carta Universitatii prevede la art. 21 si 22 ca membrii personalului didactic si de cercetare isi pierd calitatea de membru al comunitatii universitare in cazul in care care au fost "condamnati definitiv, in baza unei hotarari judecatoresti, la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, chiar fara legatura cu exercitiul activitatii universitare, de natura a aduce atingere prestigiului academic".

Sursa text: ziare.com

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu