Concluzii dupa negocierea cu minerii: Care este propunerea Ministerului Energiei pentru deblocarea activitații Complexului Energetic Oltenia

Postat la: 14.01.2019 12:31

Ministerul Energiei anunță că din luna mai ar urma ca minerii sa primeasca vouchere de vacanta, insa referitor la cresterea salariilor inca se cauta solutii. Secretarul de stat in Ministerul Energiei Doru Visan sustine ca, pentru a se gasi variante, este necesar ca minerii sa reia munca, iar sindicatele sa inceapa negocierile.

"S-au identificat parghii legale pentru recunoasterea productivitatii pe care o are compania si de reducere a altor cheltuieli si negocierea cu sindcatele pentru cresteri salariale. Toate acestea se vor intampla numai dupa ce sindictatele notifica ministerul cu reluarea muncii si începerea negocierilor", a declarat secretarul de stat Doru Visan.

Citeste si Prima REACȚIE a procurorului Lucian Onea, după informațiile potrivit cărora se va cere arestarea lui:Am aflat din presă. Dacă e real, aștept decizia Secției CSM

Intrebat ce se va intampla in conditiile in care minerii nu vor fi de acord cu propunerile Guvernului, Visan sustine : "Legile statului functioneaza. Am instiintat organele statului, daca e pusa in pericol securitatea sistemului energetic vom actiona ca atare".

Doru Visan a precizat ca situația sistemului energetic național este stabilă, dar se consumă resurse care erau alocate pentru situații deosebite.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu