Companiile de asigurari croate OPRITE sa plateasca dividende pe fondul pandemiei

Postat la: 26.03.2020 16:59

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Croaţia (HANFA) le-a solicitat companiilor de asigurări să oprească plata dividendelor, ca parte a eforturilor de a se asigura că există lichidităţi suficiente în sistemul financiar al ţării în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), şi în urma seismului de duminică, care a provocat pagube notabile în capitala Zagreb, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Banca Centrală a Croaţiei a luat o decizie similară săptămâna trecută, ceea ce afectează băncile locale ale căror firme mamă sunt din Italia, Austria şi Ungaria.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

"Decizia a fost luată din cauza condiţiilor extraordinare de pe pieţe şi are ca obiectiv asigurarea stabilităţii sectorului asigurărilor şi stabilitatea generală a sectorului financiar", se arată în comunicatul HANFA.

Decizia vizează nu doar profiturile pe 2019 ci în unele cazuri va include companiile care doreau să plătească retroactiv dividende, pentru anii anteriori.

"Decizia va fi în vigoare până în 30 aprilie 2021 dar ar putea fi extinsă, în funcţie de condiţiile de pe piaţă", a precizat HANFA.

Din cele 13 companii de asigurări care au operaţiuni în Croaţia, unele aparţin unor grupuri importante precum Allianz (Germania), Generali SpA (Italia) sau Uniqa (Austria).

Până în prezent, Croaţia a raportat 481 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un deces.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu