Comisiile parlamentare reunite de buget-finante au dat raport favorabil bugetului Ministerului Afacerilor Externe

Postat la: 12.02.2019 11:15

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil bugetului Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Bugetul propus pentru MAE este de este de 1.104.282.000 lei, cu 27, 3% mai mare față de anul trecut, potrivit Mediafax.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil bugetului Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Au fost 17 „pentru” și 12 „împotrivă” pe proiectul de buget.

Bugetul propus pentru MAE este de este de 1.104.282.000, cu 27, 3% mai mare față de anul trecut.

„Rămâne de văzut în funcție de evoluțiile cursului de schimb, solicităm la prima rectificare, dacă va fi nevoie, o solicitare a fondurilor. (..) 70% din cheltuieli se fac în străinătate, iar 30% în țară. Evident, mai este și un argument pe care îl avem. Va trebuie să facem eforturi pentru a ne concetra pe prioritățile pe activitatea noatră de fond.”, a explicat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Citește și: Victor Negrescu atacă anti-europenii

Cât privește consulatele gernerale, ministrul de Externe a punctat că există un proiect de lege care să amendeze legea consulatelor, care a trecut de Senat, fiind la dezbatere în Camera Deputaților. Meleșcanu a spus că se vor aloca fonduri pentru consultate, întrucât, în momentul respectiv nu există bază juridică

Ședința comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea și adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu