Cluj: Palatul Reduta, in care a avut loc procesul memorandiștilor, reabilitat printr-un proiect de peste 600.000 lei

Postat la: 13.10.2017 16:55

Palatul Reduta, în care a avut loc procesul memorandiștilor și care, în prezent, găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei, a intrat într-un amplu proces de consolidare și reabilitare arhitecturală, ale cărui costuri se ridică la 604.770 de lei, din fondurile Consiliului Județean (CJ) Cluj.

e354ea8b-3643-42b2-b25f-16c89ffa6e06

"Muzeul Etnografic al Transilvaniei a intrat într-un amplu proces de consolidare și reabilitare arhitecturală, după ce, la începutul acestui an, în calitate de for tutelar al prestigioasei instituții culturale, Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici și a asigurat finanțarea obiectivului de investiții 'Restaurarea anvelopei Palatului Reduta'. Clădirea cu profunde semnificații istorice, în care a avut loc în anul 1894 procesul memorandiștilor, găzduiește în prezent Secția pavilionară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură aflată sub autoritatea forului administrativ județean", se arată într-o informare transmisă, vineri, de CJ Cluj.

Potrivit comunicatului, necesitatea restaurării clădirii a rezultat în urma unui Raport de expertiză tehnică, întocmit în anul 2016, de un specialist extern, document care indică faptul că starea fizică a fațadelor clădirii muzeului impune intervenții majore de renovare.

'Din dorința de a fi protejate elementele de patrimoniu și de a se asigura păstrarea optimă a acestora, lucrările de renovare a sediului edificiului muzeal, situat pe strada Memorandumului nr. 21, impun închiderea, până la finalizarea acestora, a expoziției permanente de la secția pavilionară', se mai arată în informare.

Termenul de execuție a lucrării este de 75 de zile calendaristice.

AGERPRES/ (AS-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Diana Dumitru, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu