Clubul australian Western Force, eliminat din Super Rugby

Postat la: 12.08.2017 14:25

Clubul australian de rugby Western Force a fost eliminat din puternicul campionat al francizelor din țările emisferei de sud - Super Rugby - printr-o decizie luată de Federația de resort din această țară.

49ea863d-a065-4fde-9aa5-551946840450

''Decizia de a elimina echipa din Perth are în primul rând rațiuni financiare. Este o zi tristă pentru rugbyul australian, în special pentru fanii lui Western Force'', a declarat președintele ARU, Cameron Clyne.

SANZAAR, organismul care tutelează Super Rugby, format din reprezentanți ai federațiilor din Australia, Noua Zeelandă, Argentina și Africa de Sud, a avut o reuniune în urmă cu câteva luni în cadrul căreia s-au adus critici formatului competiției cu 18 echipe, luându-se decizia reducerii la 15 participante, vizate cu excluderea fiind formații din Australia și Africa de Sud.

Deja Federația de rugby din Africa de Sud a exclus două francize — Cheetahs și Southern Kings — care s-au alăturat unei competiții europene, Pro 12 (fosta Ligă Celtică), devenită acum Pro 14.

În schimb, ARU urma să aleagă între Melbourne Rebels și Western Force.

În martie, oficialii de la Western Force au lansat un apel către suporterii săi în vederea strângerii a 10 milioane dolari australieni, sumă necesară pentru ca gruparea să nu fie exclusă sezonul viitor din Super Rugby.

Săptămâna trecută, miliardarul australian Andrew Forrest a avertizat Federația de rugby din Australia să nu excludă echipa Western Force.

''Vreau să fie foarte clar pentru cei de la ARU. Dacă vreți să excludeți din competiție pe Western Force va trebui mai întâi să treceți peste mine, peste toți jucătorii echipei, peste toți suporterii clubului, peste părinții tinerilor jucători, peste toți australienii mândri din vestul țării(...)Voi fi în spatele tuturor acestor oameni care cred într-un drept al lor, pentru că este mai mult decât un meci de rugby. Este dreptul australienilor să susțină acest sport la nivel național nu redus doar la partea de est'', a spus atunci Forrest.

AGERPRES/(editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu