Chinezii dau inapoi in razboiul comercial cu SUA - renunta la taxele vamale aditionale pentru soia si carnea de porc din SUA

Postat la: 13.09.2019 22:24

Comisia pentru Taxe Vamale din China a anunţat vineri că va exclude unele produse agricole, precum soia şi carnea de porc, din lista produselor americane cu taxe vamale adiţionale, o încercare în plus pentru relaxarea tensiunilor dintre China şi SUA, relatează agenţia EFE preluată de agerpres.ro.

Vezi și: Imagini CUTREMURĂTOARE - US Air Force şterge de pe hartă o insulă în Irak. Armata americană a lansat 36 de tone de bombe / VIDEO

Miercuri, China anunţase că va amâna cu un an - până în septembrie 2020- aplicarea de taxe vamale pentru 16 produse americane, taxe ce trebuia să intre în vigoare marţea viitoare.

Printre bunurile care beneficiază de amânarea impunerii taxei de 25% se află produse minore, precum materiile prime necesare pentru fabricarea medicamentelor contra cancerului, iar lista a fost mărită cu produse cheie în comerţul dintre cele două puteri mondiale.

Două echipe de lucru din SUA şi China se vor întâlni săptămâna viitoare pentru reluarea negocierilor comerciale care încearcă să pună punct războiului comercial dintre cele două ţări, a anunţat vicepremierul chinez, Liu He.

Vezi și: ȘOC în Franța: Sora prințului moștenitor saudit a fost condamnată la închisoare pentru că și-a pus paznicii să bată un instalator

La întâlnirea de săptămâna viitoare, cele două delegaţii vor începe să pregătească reuniunea convocată la Washington la începutul lunii octombrie, o întâlnire ce va reprezenta una dintre ultimele oportunităţi pentru finalizarea războiului comercial ce a demarat la începutul lui 2018.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu