China ar putea adera la Acordul Progresiv pentru Parteneriat Transpacific, un tratat promovat initial de Statele Unite, dar contestat de Administratia Donald Tr

Postat la: 20.11.2020 22:00

China analizează posibilitatea aderării la Acordul Progresiv pentru Parteneriat Transpacific, un tratat promovat iniţial de Statele Unite, dar contestat de Administraţia Donald Trump, a anunţat vineri preşedintele Xi Jinping, anunță MEDIAFAX.

Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific este o versiune actualizată a Parteneriatului Transpacific, susţinut iniţial de Administraţia Barack Obama în scopul contracarării ascensiunii economice a Chinei în Asia. Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din acest tratat în ianuarie 2017, dar 11 ţări au semnat versiunea actualizată a acordului.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

China ar putea adera la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific, a declarat vineri preşedintele Xi Jinping. "Trebuie să continuăm promovarea integrării economice regionale şi să stabilim o zonă de liber-schimb în Asia-Pacific. China analizează activ aderarea la Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriatul Transpacific", a declarat Xi Jinping, la reuniunea Organizaţiei pentru Cooperare Economică în zona Asia-Pacific (APEC), potrivit cotidianului Le Figaro.

Din Acordul Complet şi Progresiv pentru Parteneriat Transpacific fac parte Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu