CExN PSD in prima ședința dupa conducerea Dancila. Cazul Badalau - Diaspora. Buzatu: 'Ce sa mai faca omul acum? Sa sara in Siret'

Postat la: 04.12.2019 15:00

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu este de partea fostului ministru al Economiei, Niculae Bădălău, în scandalul provocat de declarația celui din urmă despre Diaspora. Buzatu a spus că Bădălău ar trebui să își asume răspundere asupra a ceea ce a zis, însă mai mult de atât nu are ce să facă.

„ Acum când scapă unul o prostie să-l băgăm în puscărie? Nu avem nicio autortitate morală să spunem cum să gândească oamenii. Ce să îi mai facem?

Cred că are tăria să își asume. Ce să facă omul acum? Să sară în Siret?  Ce să mai facă omul acum?

Să voteze cum consideră de cunoștintă . Noi trebuie să fim de acord să ne conformăm oricăror idei? Haideți să fim serioși!”, a spus liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, înainte de CExN PSD.

Citește și: Declarație ȘOC a unui deputat PSD după raportul PISA: 'Trebuia să predăm, noi, politicienii, la școală?'

PSD are prima ședință oficială a CEx după demisia Vioricăi Dăncilă și preluarea șefiei interimare de către Marcel Ciolacu la sediul partidului central al partidului.

Printre temele de discuție ar putea figura și cererea filialei Brașov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid.

in cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în Diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Citește și: Ziua marilor socoteli la PSD - Noua conducere le trage preșul lui Niculae Bădălău, Codrin Ștefănescu și Mitralieră

De asemenea, mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitat de declarația liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu