Cerere EXPLOZIVA! Sesiune parlamentara extraordinara pentru audierea premierului Dancila dupa violențele de la proteste

Postat la: 12.08.2018 13:15

Violențele petrecute noaptea trecută împotriva oamenilor care protestau pașnic împotriva Guvernului aruncă România dincolo de limitele democrației și de aceea consider că e nevoie convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia premierul Viorica Dăncilă să vină și să de explicații pentru agresiunile comise de structuri ale statului român, transmite Nicușor Dan, printr-un comunicat de presă.

Fac apel la liderii grupurilor parlamentare din Opoziție să demareze procedura de convocare a unei sesiuni extraordinare, fiind nevoie de semnăturile a unei treimi din numărul deputaților.

Viorica Dăncilă nu se poate ascunde la nesfârșit în spatele comunicatele de presă trimise din vacanță. Trebuie să vină în fața Parlamentului și să dea explicații pentru violențele care au avut loc în Piața Victoriei. Premierul trebuie să își asumă responsabilitatea pentru acțiunile miniștrilor săi.

Citește și: Sorina Matei ATACĂ SRI și protestatarii: 'MultăM...ECâtNAţiPrimitÎnToatăViaţaVoastră'

Sunt multe argumente pentru care e nevoie de explicații din partea premierului. Manifestarea românilor a fost dispersată nejustificat, la ordin politic. De asemenea, în mod ostentativ, jandarmeria nu a înlăturat persoanele violente din mulțime, deși au obligația legală să o facă. În mod nejustificat au fost bătuți și agresați ziariști și s-a intervenit violent împotriva unor oameni care au protestat pașnic.

Românii au nevoie de explicații și de asumarea responsabilități pentru violența excesivă folosită de forțele de ordine.

Libertatea de exprimare și libertatea de a manifesta sunt drepturi fundamentale pentru care românii au luptat și au murit în urmă cu aproape 30 de ani.

E inadmisibil ca aceste drepturi câștigate în stradă, după o dictatură ticăloasă, să fie din nou puse în pericol de un partid pentru care democrația nu are nicio valoare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu