Ce va face premierul Mihai Tudose: condițiile in care spune ca va DEMISIONA

Postat la: 13.01.2018 14:55

Scandalul din interiorul PSD ajunge la punctul culminant, după ce mai mulți lideri ai partidului au cerut convocarea Comitetului Executiv. În spatele ușilor închise se vorbește tot mai mult despre o demisie/demitere a premierului, dacă acesta nu va face un pas înapoi în meciul cu Liviu Dragnea și Carmen Dan.

Citește și: Gabriela Firea intervine în scandalul din PSD: 'Trebuie să ne întâlnim urgent'

Citește și: Șeful Comisiei SRI, solicitare la miezul nopții: 'Situația nu poate așteapta până la CExN de la Iași'

Sursele noastre arată că Mihai Tudose este decis să meargă până la capăt și nu va da pași înapoi în acest război. Cum însă o majoritate se conturează în PSD, de partea lui Liviu Dragnea, Mihai Tudose ar putea constata că nu ”mai poate duce lucrurile înainte”.

IMPORTANT PENTRU TOȚI CITITORII!

De când este premier, Mihai Tudose a evocat în mai multe rânduri posibilitatea demisiei. Prima dată chiar la nominalizare, când a fost întrebat dacă va demisiona în varianta în care Liviu Dragnea poate deveni premier. Mihai Tudose a răspuns sec: ”Da!”.

Ulterior, după ce a intrat în mandat, Tudose a spus în mai multe rânduri că va demisiona atunci când simte că nu mai poate duce lucrurile înainte.

„În momentul în care îmi dau seama că nu mai pot să-mi îndeplinesc ceea ce trebuie şi vreau să fac, plec acasă. (…) Durează trei minute o hârtie şi asta e”, a afirmat Tudose

”Lucrurile se mișcă, în Guvern se muncește foarte mult, nu este zi de muncă sub 10-11 ore. În momentul în care voi simți că nu mai pot mișca lucrurile, că nu mai putem merge înainte, atunci eu voi pleca singur”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Ultima declarație a premierului a fost făcută la finalul anului 2017 și atunci explica că în cazul în care partidul nu va accepta restructurarea Guvernului, el va pleca din funcție.

”Eu nu fac parte din nicio tabără. Sunt membru PSD și noi ne-am asumat că vom face și o debirocratizare. Dacă deranjează și unii speculează că sunt tabere, ce vreți să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu așa gândesc. Stau în funcția asta atâta timp cât simt că pot să fac bine. Am convingerea fermă că e nevoie de restructurare.

Eu nu spun că am dreptate, dar eu așa o simt. Dacă se consideră că nu am dreptate, eu plec acasă. Să vină altcineva care poate să gestioneze mamutul ăsta și să o ducem așa la nesfârșit. Vreau un guvern mult mai suplu, mai aproape de cetățean. Nu mai vreau să alerge cetățeanul”, a precizat Mihai Tudose.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu