Ce masuri au fost luate dupa tragedia petrecuta in curtea unei scoli din Iasi. Un copil de trei ani a murit dupa ce a cazut in fosa septica

Postat la: 16.04.2019 16:24

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, întrunit în şedinţă extraordinară în cursul zilei de marţi, 16 aprilie, a luat decizia destituirii imediate a directorului Şcolii Profesionale Brăeşti, unitate de învăţământ cu personalitate juridică în subordinea căreia funcţionează Grădiniţa şi Şcoala cu clasele I-IV Buda (comuna Brăeşti, judeţul Iaşi).

Potrivit unui comunicat transmie de Ministreul Educației Naționale, decizia a fost cauzată de faptul că nu au fost asigurate condiţiile de securitate/siguranţă pentru elevii din cadrul acestei unităţi de învăţământ.

De asemenea, s-a dispus numirea unei comisii de cercetare disciplinară internă privind incidentul în urma căruia a rezultat decesul unui copil în vârstă de trei ani.

„Menţionăm că Ministerul Educaţiei Naţionale are în lucru un proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferarea resurselor financiare necesare către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1180 de şcoli cu grup sanitar în curte” - a transmis Ministerul Educației Naționale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu