Ce acuzatii contine sesizarea depusa de Ludovic Orban la Parchetul General, pe numele Vioricai Dancilla

Postat la: 17.05.2018 14:55

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare cu privire la unele fapte ale premierului Viorica Dăncilă. Sesizarea lui Orban ar putea constitui temei pentru o cercetare penală.

Reporterii STIRIPESURSE.RO au consultat documentul şi argumentele pe care le cuprinde. Astfel, sesizarea vizează în primul rând memorandumul adoptat de Guvern, cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, din perspectiva încălcării Constituţiei.

O a doua acuzaţie este cea care vizează refuzul de a furniza informaţii preşedintelui României, urmată de uzurparea de calităţi oficiale, tot în contextul memorandumului adoptat de Guvern.

O altă acuzaţie este cea de difuzare de informaţii nedestinate publicităţii, în condiţiile în care memorandumul era un document clasificat, iar Liviu Dragnea era la curent cu conţinutul acestuia.

În final, Viorica Dăncilă este acuzată de înaltă trădare, în conformitate cu articolul 398 din Codul Penal.

Plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă a fost depusă vineri la Parchetul General.

Viorica Dăncilă nu beneficiază de imunitate parlamentară. Astfel, în cazul în care se doreşte începerea urmării penale pe numele acesteia, preşedintele României este cel care are ultimul cuvânt. Odată începută urmărirea penală in personam, preşedintele poate, în baza legii răspunderii ministeriale, să demită prim-ministrul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu