Catedrala Notre Dame, devastata dupa un incendiu violent care a durat 12 ore. Gestul lui Papa Francisc

Postat la: 17.04.2019 06:48

Papa Francisc se roagă pentru catolicii din Franţa şi pentru locuitorii Parisului după incendiul care a devastat o parte din catedrala Notre-Dame, simbol al creştinismului şi al poporului francez, relatează dpa. 


"Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului şocaţi de teribilul incendiu care a devastat #Catedrala Notre-Dame. El se roagă pentru toţi cei care se luptă să rezolve această situaţie tragică", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, într-un mesaj pe Twitter.

SURSE - PSD apasă accelerația în Parlament: mutări-fulger pe codurile penale

De asemenea, Vaticanul este dispus să ofere expertiză tehnică pentru a ajuta la reconstrucţia şi restaurarea catedralei Notre-Dame, potrivit Reuters. 

"Cred că una dintre cele mai importante contribuţii pe care o poate face Sfântul Scaun... va fi mai mult decât una tehnică întrucât avem, spre exemplu, Muzeele Vaticanului", le-a declarat reporterilor cardinalul Gianfranco Ravasi. 

"Avem expertiza tehnică pe care toată lumea o recunoaşte ca fiind de calitate înaltă. De aceea, cred că o eventuală ofertă viitoare din partea Sfântului Scaun va fi semnificativă. Am putea participa la anumite domenii specifice (din procesul de restaurare)".


Faimosul monument parizian a fost devastat timp de 12 ore de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri. 

Catedrala, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu