Cate mii de constanteni au fost infectati cu SARS-CoV-2, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus

Postat la: 16.09.2020 18:48

 
  • În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 155 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (51), asistenți medicali (63) și personal auxiliar (41).
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.172 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 52 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 254 de persoane internate, dintre care 226 din județul Constanța și 28 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
De asemenea, la nivelul județului sunt 1.129 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 
Totodată, un număr total de 124 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
 
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 155 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (51), asistenți medicali (63) și personal auxiliar (41).
 
La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 66 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 49 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 87 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 52 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).
 
În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 298 de teste RT-PCR.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu