Carrie Lam, șefa Executivului din Hong Kong: 'Principiul o țara, 2 sisteme ar putea continua sa fie aplicat in Hong Kong și dupa 2047'

Postat la: 16.01.2020 11:07

Principiul "o țară, două sisteme", care garantează libertățile și drepturile populației din Hong Kong, ar putea continua să fie aplicat și după 2047, dacă tinerii din oraș nu-l distrug din cauza unor "neînțelegeri temporare", avertizează Carrie Lam, șefa Executivului local, relatează site-ul Reuters, potrivit Mediafax.

Acordul prin care China s-a angajat să respecte pentru 50 de ani statul separat al regiunii Hong Kong urmează să expire în 2047.

Citește și: SURSE - PNL pregătește o mutare care va provoca CUTREMUR în politică: liberalii trec la saltele

De câteva luni, orașul Hong Kong este scena unor ample demonstrații, care deseori au fost marcate de violențe, izbucnite în cursul verii ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Opoziția de la Hong Kong susține că Beijingul încearcă să erodeze autonomia regiunii, însă China neagă acuzațiile, afirmă că respectă principiul și acuză lumea occidentală că instigă la protestele.

"Există suficiente motive pentru a crede că (principiul) o țară, două sisteme... nu se va schimba după 2047", a afirmat Lam.

De asemenea, șefa Executivului a îndemnat tinerii orașului, care s-au implicat masiv în proteste, să nu încalce principiul din cauza "neînțelegerilor temporare".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu