Captura a polițiștilor de frontiera - Camion furat, cautat de autoritatile spaniole, descoperit la Vama Sculeni

Postat la: 13.01.2019 14:32

Un camion în valoare de peste 58.000 de lei, care figura ca fiind căutat de autoritățile spaniole după ce ar fi fost furat a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni. Șoferul a spus că nu avea cunștință despre situația vehicului, potrivit Mediafax.

Polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, au verificat, la trecerea frontierei, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 54 de ani, care s-a prezentat conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

„Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals”, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă transmis, presei, duminică.

Șoferul le-a spus polițiștilor că el este doar angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu știe că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Oamenii legii fac cercetări pentru tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport în valoare de 58.375 de lei a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu