Canotaj: Patru echipaje romanești in semifinale și patru in finale, la Europenele de juniori

Postat la: 20.05.2017 23:55

Patru echipaje românești s-au calificat sâmbătă în semifinale, iar patru direct în finale, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania).

b8b07264-f6f2-4fa6-a676-d4dd2a80860d

Doar echipajul masculin de patru vâsle (Sebastian-Constantin Cîrstea, Iulian Nestian, David-Cătălin Hălmăgian, Florin-Bogdan Horodișteanu) a fost eliminat din competiție, după locul 5 în prima serie (06:27.28) și locul patru în a doua serie de recalificări (06:23.86).

Celelalte trei echipaje masculine și-au câștigat seriile de calificări. La dublu rame fără cârmaci, Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci au ocupat prima poziție în seria a doua (07:09.37) și va evolua duminică în semifinale. Echipajul de patru rame fără cârmaci (Dumitru-Alexandru Ciobică, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru, Ciprian Huc) s-a impus și el în prima serie (06:23.10), intrând direct în finală, la fel ca și barca de 8+1 (Andrei Lungu, Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Alexandru-Laurențiu Danciu, Ștefan-Robert Niță, Marian Cireașă, Andrei-Valentin Maliș), clasat pe primul loc în serie întâi (06:04.31).

La feminin, în proba de dublu rame fără cârmaci, Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu au terminat pe prima poziție în seria a doua (07:53.93), iar duminică vor evolua în semifinale.

La dublu vâsle, Andreea Spetco și Georgiana Tătaru au ocupat locul 4 în prima serie de calificări (07:49.36), dar au câștigat seria de recalificare (07:55.78), iar duminică vor lua startul în semifinale.

Barca de patru rame fără cârmaci (Ioana-Irina Acsinte, Geanina-Dumitrița Juncănariu, Elena-Cătălina Onciu, Alina-Maria Balețchi) a câștigat seria a doua de calificări (07:12.63), intrând direct în finală.

La patru vâsle, echipajul format din Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radis și Tabita Maftei va evolua în semifinale după ce a câștigat a doua serie de calificări (06:48.06).

Echipajul feminin de 8+1 (Elena Dănuț, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu) s-a impus în prima serie preliminară (06:40.12) și este în finală.

La Europenele de juniori de anul trecut, de la Trakai (Lituania), România a cucerit șase medalii, trei de argint și trei de bronz.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu