Candidat la șefia CE, la București, despre protestele magistraților din Romania: UE trebuie sa implementeze un mecanism obligatoriu pentru guvernarea de drept

Postat la: 16.03.2019 17:48

Manfred Weber a declarat, la Summitul PPE de la București, referitor la protestele din Romania fata de modificarile din justitie, ca UE ar trebui sa implementeze un mecanism obligatoriu pentru guvernarea de drept.

“Respect opinia lor și acțiunea de a merge în stradă pentru a o expune. La nivel european, avem multe posibișlități să garantăm când un stat care vrea să se alăture UE avem un nivel înalt de criterii pe care statele candidate să le respecte înainte de intra în UE. Dar când un stat este deja membru și este un guvern care nu este pregătit să se țină de aceste principii, să garanteze pentru UE, atunci nu avem la fel de multe instrumente pentru a garanta acest lucru, de aceea chiar și atunci când judecătorii arată că ceva nu este în regulă, pe viitor UE trebuie să implementeze un mecanism obligatoriu pentru guvernarea de drept, pentru a garanta că principiile fundamentale sunt respectate la întreg nivelul european”, a declarat Manfred Weber, candidatul PPE la conducerea Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Citeste si Ministrul Muncii, anunț de ULTIMA ORĂ despre PENSII - Mai multe categorii de pensionari, venituri majorate înainte de Paști

“Acum nu avem astfel de mecanisme în mâinile noastre și cred că toți europenii se așteaptă la acest lucru. Nu e vorba de o împărțire Nord și Sud, Est sau Vest. Toată lumea trebuie să știe că are un stat fără corupție, sistem judiciar independent și are o presă independentă. Eu, drept candidat pentru șefia Comisiei Europene, vreau să propun un astfel de mecanism care să garanteze pe termen lung stabilitatea valorilor noastre. Există o dimensiune globală și să le spunem, în Africa, China, Rusiei - vă rog să respectați modul de viața european, cu democrație, cu respectarea statului de drept. De aceea apăr cu tărie acest lucru. Știu că și românii așteaptă de la politicieni acest lucru”, a precizat Weber.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu