Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_ff4k29ooj981nhlm4tsfsnt7v0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Cand ar putea fi organizate alegerile locale și parlamentare? Anunțul premierului Orban

Cand ar putea fi organizate alegerile locale și parlamentare? Anunțul premierului Orban

Postat la: 23.05.2020 21:24

Premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai bun moment pentru organizarea alegerile locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie,  având în vedere că estimările privind valul a doilea al epidemiei de COVID-19 sunt pentru perioada 15 octombrie – 1 noiembrie.

Cât privește data alegerilor parlamentare, Ludovic Orban a avansat data de 6 decembrie.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie- august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile și văd că românii sunt serioși. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut și de o perioadă de timp pentru campanie.

Citește și: Numărul infectărilor cu coronavirus SCADE în continuare: DOAR 145 de NOI cazuri diagnosticate în 24 de ore/ 11.187 vindecați

Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale.

În ce privește alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia și dacă va permite organizarea unei campanii”, a spus Ludovic Orban, la RTV.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu