Campanie de boicotare a Israelului in Germania - Bundestagul o declara antisemita

Postat la: 17.05.2019 21:08

Parlamentul german a devenit primul din Europa care a aprobat o moţiune care numeşte antisemită mişcarea de boicot, reducere a investiţiilor şi sancţiuni (BDS) împotriva Israelului, relatează The Guardian potrivit news.ro

Moţiunea, care a fost aprobată vineri după-amiază, susţine că BDS „aduce aminte de cel mai teribil capitol din istoria Germaniei şi de sloganul „Nu cumpăraţi de la evrei” al naziştilor”.

Moţiunea, propusă în Parlament de Uniunea Creştin Democrată a cancelarului Angela Merkel şi de social democraţi, liberalii FDP şi Partidul Verzilor, notează „îngrijorarea” din comunitatea evreiască cu privire la creşterea antisemitismului.

Conform datelor Ministerului german de Interne, infracţiunile antisemite şi ale urii au crescut cu 20% în 2018, până la 1.800 de incidente.

Alternativa pentru Germania (AfD) a propus o moţiune separată prin care cerea interzicerea totală a mişcării BDS.

Mişcarea BDS face apel la artişti şi fanii muzicii să evite concursul Eurovision din acest weekend argumentând că găzduirea sa de către Israel reprezintă o diversiune de la politicile ţării faţă de palestinienii din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu