BVB ar putea fi promovata la statutul de Piata Emergenta

Postat la: 13.09.2019 16:07

Bursa de Valori Bucureşti ar putea fi promovată la statutul de Piaţă Emergentă de către FTSE Russell pe 26 septembrie, întrucât anul acesta îndeplineşte toate criteriile necesare, a anunţat joi, Directorul General, Adrian Tănase la conferinţa Piaţa de Capital organizată de Financial Intelligence, potrivit Mediafax.

"E prima oară când avem şanse să fim promovaţi. Îndeplinim toate condiţiile impuse de dânşii, condiţiile cantitative şi condiţiile calitative. Acesta nu înseamnă că automat vom fi promovaţi. Înseamnă că vom fi consideraţi de către comitetul de indici din cadrul FTSE pentru o promovare. Pentru dânşii contează foarte mult şi feed-back-ul pe care îl au de la clienţii lor, de la fondurile de investiţii care urmăresc indicii FTSE, feed-back-ul de la aceşti investitori legat de piaţa din România", a explicat Adrian Tănase.

România se află încă pe lista ţărilor eligibile pentru reclasificare, din momentul ultimei evaluări realizate de FTSE Russell în septembrie 2018, iar anul acesta ar putea trece de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară.

"Noi avem ca target să creştem lichiditatea. Acesta este unul dintre demersurile noastre, să sporim eficienţa pieţei secundare", a adăugat acesta.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu