Bugetul unitatii pentru pregatirea Presedintiei romane la Consiliul Uniunii Europene este de 111,6 milioane de lei

Postat la: 12.02.2019 01:00

Bugetul unităţii pentru pregătirea Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene a fost avizat, luni, de comisiile reunite cu 15 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă". potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a precizat că bugetul estimat de unitatea pentru pregătirea Preşedinţiei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe se situează la 111.674.000 de lei.

Ciamba a detaliat că, din total, 98.787.000 de lei reprezintă bugetul alocat pentru "organizarea reuniunilor, asigurarea identităţii vizuale, campanii de comunicare, materiale promoţionale, acţiuni de protocol, deplasări".

"Acesta nu este bugetul alocat Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, el este completat de bugetul fiecărui minister, fiecărei instituţii care are o contribuţie. Este doar ceea ce va suporta unitatea de pregătire a Preşedinţiei, în practică, este vorba de cele 22 de reuniuni la nivel ministerial. Noi suportăm cheltuielile integral pentru cele 22 de reuniuni la nivel ministerial, pentru care asigurăm servicii de interpretariat, cazare şi transport a 4.400 de demnitari şi de delegaţi", a explicat Ciamba.

La acestea se adaugă costurile de organizare pentru peste 300 de evenimente, acoperite de peste 6.000 de jurnalişti.

Ministrul delegat a spus că bugetul total alocat Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene este între 60 şi 80 de milioane de euro, "ceea ce se încadrează în media de Preşedinţie".

Astfel, Ciamba a arătat că bugetul alocat Preşedinţiei estone a fost de 79 de milioane de euro, iar cel al preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene, de 80 de milioane de euro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu