Bugetul MCIN, suplimentat pentru proiecte culturale pentru președinția Romaniei la Consiliul UE

Postat la: 07.12.2018 17:14

Guvernul României a adoptat, vineri, proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN) pentru finanțarea unor proiecte culturale realizate cu ocazia Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Suplimentarea bugetului Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN) se va face din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru finanțarea unor proiecte culturale.

Astfel, a fost aprobată suplimentarea bugetului MCIN, la capitolul 67.01 "Cultură, recreere şi religie", titlul 20 "Bunuri și servicii", cu suma de 2 milioane de lei, pentru finanțarea unor proiecte culturale realizate cu ocazia Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În conformitate cu Decizia nr. 16 a Consiliului Interministerial pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, emisă în data de 18 decembrie 2017, s-a decis ca Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) să sprijine Institutul Cultural Român în elaborarea agendei culturale destinate componentei de promovare externă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu