BUCURIA lui Ludovic Orban in pandemie: Cu rachete Patriot pe teritoriul Romaniei, cetațenii romani sunt mai bine aparați

Postat la: 17.09.2020 12:16

Premierul Ludovic Orban susține că România este mai sigură cu rachete Patriot pe teritoriul țării. Cetățenii români sunt mai bine apărați, apreciază Ludovic Orban, care afirmă că este foarte fericit că se petrece în mandatul său de premier.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi, într-un moment pe care îl consider istoric, momentul în care pe teritoriul României sosește primul sistem de rachete Patriot. E un moment pe care îl așteptam de mult și e bine că s-a petrecut și sunt foarte fericit că se petrece în mandatul meu de premier”, spune Ludovic Orban, conform Mediafax.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea, mesaj pentru profesori: Dacă toți și-ar da măștile jos, NIMENI nu i-ar băga la pușcărie

 

El mai arată că România este un partener loial, care-și respectă toate angajamentele în cadrul alinațelor și parteneriatelor din care face parte.

„În cadrul programului de înzestrare a Armatei istemul de rachete Patriot este extrem de important, e un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate și un grad de tehnologie fără precedent și cu rezultate excepționale dovedite în acțiuni de luptă. România este mai sigură cu rachete Patriot pe teritoriul României, iar cetățenii români sunt mai bine apărați”, conchide premierul.

Ludovic Orban participă la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, la Capu Midia, județul Constanța.

Echipamentele principale din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu