Brexit: Liderii UE vor permite deschiderea in decembrie a negocierilor privind liberul schimb

Postat la: 12.10.2017 22:24

La summitul Uniunii Europene de săptămâna viitoare, Regatului Unit i se va oferi posibilitatea deschiderii în decembrie a negocierilor privind liberul schimb, prevede proiectul de declarație a liderilor europeni, consultat de Reuters.

d85e034b-23f9-45ac-9ad5-6fff13bedbb5

În schimbul acestei oferte substanțiale, Londra va trebui să propună termeni mai favorabili pentru retragerea din UE.

Documentul trimis liderilor celor 27 de state din UE care negociază cu Regatul Unit afirmă că este nevoie de un proces intern imediat care să permită trecerea cât mai rapidă la discuții pe tema relațiilor post-Brexit. "La următoarea sesiune, în decembrie, Consiliul European va reevalua progresul negocierilor, pentru a stabili dacă s-au realizat suficiente progrese", arată proiectul de declarație. În acest caz, EU27 va "adopta linii directoare suplimentare privind cadrul relațiilor viitoare și eventualele aranjamente de tranziție care sunt în interesul Uniunii".

Conform documentului obținut de Reuters, la summitul UE de săptămâna viitoare urmează să se decidă că în vederea scenariului menționat, Consiliul European și negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, vor începe "discuții pregătitoare interne".

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu