Boris Johnson vrea sa fie prim-ministru și a anunțat ca va candida pentru șefia Partidului Conservator, dupa demisia Theresei May

Postat la: 17.05.2019 03:16

Fostul ministru britanic pentru Brexit, Boris Johnson, și-a anunțat joi intenția de a candida pentru conducerea Partidului Conservator, după ce prim-ministrul Theresa May va demisiona din funcție, relatează BBC și Reuters potrivit mediafax.

„Bineînțeles că voi candida. Nu cred că este un secret pentru cineva. Momentan, însă, locul nu este liber”, a declarat Boris Johnson în cadrul unui eveniment în Manchester.

Succesorul premierului Theresa May la conducerea Partidului Conservator va ocupa, de asemenea, și funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

Prim-ministrul Theresa May a declarat în mai multe rânduri că va demisiona din funcție după ce Parlamentul britanic va aproba Acordul Brexit negociat cu liderii Uniunii Europene. Acordul Brexit a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl NIMICEȘTE pe Ștefan Bănică Junior, după atacul la PSD: 'Timp de zece ani, sub Băsescu, s-a luptat cu Veta'

Boris Johnson a demisionat din funcția de ministru pentru Brexit în luna iulie 2018, în semn de protest față de modul în care prim-ministrul gestiona ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta a criticat de mai multe ori propunerile premierului privind Brexit, afirmând că May încă are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele".

În urma demisiei, Boris Johnson și-a manifestat speranța ca Parlamentul britanic să respingă Acordul pentru Brexit negociat de Theresa May, numindu-l o „umilință națională” și o „batjocură la adresa ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu