Bomba a EXPLODAT dupa dezvaluirile lui Dinu Pescariu: Semnatura lui Kovesi in Dosarul Microsoft? / DOCUMENT

Postat la: 13.10.2017 08:55

Laura Codruța Kovesi a afirmat într-un comunicat oficial că nu a semnat nici un document de achiziție a licențelor Microsoft de către Gurvernul României. Precizările șefei DNA au venit după dezvăluirile lui Dinu Pescariu, care a declarat public că s-a simțit încurajat în afacerea Microsoft de faptul că mai mulți demniatari semnaseră deja pe nota de fundamentare pentru achiziția licențelor. Totuși, un document ieșit la iveală ridică câteva semne de întrebare.

Q Magazine a intrat în posesia documentului pe care apare o semnătură  în dreptul numelui Laurei Codruța Kovesi, alături de a altor miniștri, în Dosarul Microsoft. În document, o Notă de Fundamentare pentru Hotărârea de Guvern nr.1451 din 12 noiembrie 2008, se arată că Ministerul Comunicațiilor este abilitat să semneze Actul adițional nr.4 pentru cumpărarea licențelor Microsoft, negociate la nivel guvernamental printr-un contract semnat la 15 aprilie 2004. Laura Codruța Kovesi era Procuror General al României la data semnării.

Deși este posibil ca pentru Kovesi să fi semnat altcineva, delegat de aceasta, viza de legalitate a Ministerului Public arată deplina legalitate a Contractului semnat de Guvernul României și a actelor adiționale la acesta.

Este vorba despre o notă de fundamentare care cuprinde argumentele pentru adoptarea unei Hotărâri de Guvern, prin care urmau să fie „închiriate 63.799 de licențe necesare utilizării produselor software Microsoft pe lângă cele 47.510 licențe prevăzute inițial în obiectul Constractului și cele 39.385 licențe prevăzute în Actul adițional nr.2, această cantitate fiind stabilită ca urmare a inventarului realizat de Ministerul Comunicațiilor și tehnologiei Informației pentru anii 2007 și 2008, în baza declarațiilor instituțiilor beneficiare”.

Valoarea dreptului de utilizare a acestor licențe până în 2009 a fost stabilită la suma de 26.725.491,36 USD, din care TVA 4.267.095,259 USD, suma urmând a fi plătită, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate pe anul 2009 prin lege cu această destinație în bugetul Ministrului Comunicațiilor și tehnologiei Informației.

Textul Hotărârii de Guvern 1451 care preia în mare parte argumentele Notei de fundamentare avizate și de Parchetul General, poate fi citită aici.

Q Magazine a solicit actualului Procuror șef al DNA un punct de vedere referitor la acest document care, până la această oră, nu a fost primit.

content-image

sursa foto: qmagazine.ro

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu