BOALA NU imunizeaza pe toata lumea: Pana la 10% din pacientii vindecati in Wuhan au fost din nou pozitivi dupa externare

Postat la: 26.03.2020 11:39

Atenție, nu toți cei care se îmbolnăvesc de forme ușoare de coronavirus și mai apoi se vindecă devin imuni. Un studiu efectuat de epidemiologii chinezi, citat de South China Morning Post,  arată că 10% din cei testați pozitiv au făcut din nou boala după vindecare. Cadrele medicale din Wuhan spun că nu există evidenţe în acest sens, conform Mediafax.

Între 3% şi 10% dintre pacienţii vindecaţi de coronavirus în Wuhan au fost testaţi pozitiv şi după externare, notează un grup de cercetători chinezi, potrivit South China Morning Post. Epidemiologii încearcă să afle dacă pacienţii vindecaţi mai pot infecta ale persoane ori dacă anticorpii dezvoltaţi le oferă imunitate la virus.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

Sursa citată mai notează că medicii de la spitalul Tongji, unde a fost internat primul pacient cu coronavirus, au declarat pentru televiziunea de stat chineză, CCTV, că nu există evidenţe conform cărora cei vindecaţi mai pot transmite virusul chiar dacă ei apar din nou pozitivi la testări.

Wang Wei, directorul spitalului Tongji, a declarat că niciunul dintre pacienţii externaţi nu a transmis boala unor membri ai familiei. Totuşi, el a declarat că toţi cei externaţi trebuie să rămână 14 zile în autoizolare.

China a externat circa 90% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus şi doar 4.300 se mai află în internare.

În total, 81.000 cazuri de COVID-19 şi 3.200 de morţi a înregistrat China.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu