Blocurile din Bucuresti se modernizeaza cu bani de la primarie

Postat la: 14.06.2018 16:55

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, două proiecte care prevăd reabilitarea termică, din banii Primăriei Capitalei, a 62 de blocuri din sectoarele 4 şi 6, scrie Mediafax.

Cele două proiecte aprobate, joi, de CGMB, prevăd preluarea de către PMB a documentaţiei tehnico-economice pentru 62 blocuri din sectoarele 4 şi 6, urmând ca acestea să fie introduse în programul local multianual de reabilitare termică.

Este vorba de 11 blocuri din sectorul 4 și 51 de blocuri din sectorul 6.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, la sfârşitul lunii martie, un proiect de hotărâre pentru demararea unui program propriu al Primăriei Capitalei pentru reabilitarea termică a blocurilor.

„Este o necesitate în Capitală, am realizat mai multe studii, mai multe informări. Mă întâlnesc cu foarte mulţi cetăţeni şi toţi reclamă faptul că reabilitarea termică merge în unele sectoare foarte greu. Vrem să ne implicăm şi în ce priveşte creşterea performanţei energetice a blocurilor, de aceea vom supune azi atenţiei un program prin care şi Primăria Capitalei să demareze un program municipal pentru a reabilita blocurile din sectoarele Capitalei. Avem legislaţie în vigoare, care chiar ne încurajează", declara, în martie, primarul general, Gabriela Firea.

Practic, Primăria Capitalei va acoperi 80% din costurile reabilitării, urmând ca procentul de 20% să fie în sarcina asociaţiilor de proprietari.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu