Benjamin Netanyahu efectueaza in India prima vizita a unui prim-ministru israelian dupa 15 ani

Postat la: 14.01.2018 12:54

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a sosit la New Delhi duminică, în prima vizită a unui şef al guvernului israelian după 15 ani, în vederea reangajării relaţiilor bilaterale, scrie AFP, conform news.ro.

Benjamin Netanyahu şi soţia sa Sara au fost primiţi la aeroport de prim-ministrul indian Narendra Modi, devenit în iulie primul conducător indian care a vizitat Statul evreu.

"Această vizită constituie ocazia de a întări cooperarea în domeniul economic, de securitatre, tehnologic şi turistic mondial", a declarat prim-ministrul israelian într-un comunicat transmis înaintea vizitei. "Prim-ministrul indian Modi este un prieten apropiat al Israelului".

Netanyahu este al doilea şef de Guvern israelian care ajunge în India, după Ariel Sharon în 2003.

El este însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţi ai sectoarelor tehnologice, agricole şi de apărare.

În cursul vizitei sale, care se încheie pe 19 ianuarie, Netanyahu va ajunge la Mumbai, unde se va întâlni cu staruri din industria cinematografică indiană. El va participa şi la o ceremonie de omagiere a victimelor atentatelor din Mumbai în timpul cărora un centru al evreilor a fost luat cu asalt în 2008 şi a provocat moartea a opt persoane, dintre care un rabin şi soţia lui.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu