Belgia respecta decizia UEFA in privinta EURO 2020, dar spune ca un nou stadion ramane absolut necesar

Postat la: 07.12.2017 22:55

Federaţia Belgiană de Fotbal a anunţat, joi, că respect decizia UEFA de a-i retrage oraşului Bruxelles organizarea unor meciuri de la Euro-2020. Forul a precizat că un nou stadion, demn de secolul XXI, rămâne absolut necesar pentru Belgia, relatează L’Equipe. “Până în ultimul moment, am făcut tot ce am putut pentru a obţine o amânare suplimentară din partea UEFA. Neobţinerea găzduirii unor meciuri de la Euro-2020 nu semnifică neapărat încheiera dosarului stadionului. Avem absolut necesar un nou stadion, de 45.000 de locuri, şi sperăm că miniştrii vor acorda autorizaţia în ianuarie”, se arată într-un comunicat al forului fotbalistic belgian.

Oraşul Bruxelles nu va putea găzdui meciuri la Euro-2020, din cauza faptului că lucrările de construire a stadionului din capitala Belgiei nu au început, a anunţat, joi, UEFA. Construirea stadionului din Bruxelles a fost atribuită în 2014 grupului BTP Ghelamco. Însă lucrările nu au început, din cauza mai multor probleme administrative şi judiciare. Meciurile care ar fi trebuit găzduite de Bruxelles se vor desfăşura pe stadionul Wembley din Londra, pe lângă cele două semifinale şi finala deja prevăzute.

Partidele din grupa A vor avea loc la Roma şi Baku, cele din grupa B la Sankt Petersburg şi Copenhaga, grupa C la Amsterdam şi Bucureşti, grupa D la Londra şi Glasgow, grupa E la Bilbao şi Dublin, iar grupa F la Munchen şi Budapesta. Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi, iniţial, trebuia să se desfăşoare în 13 oraşe europene, între care şi Bucureştiul, conform news.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu