Baseball: Cleveland Indians, invinsa dupa o serie de 22 de victorii (FOTO/VIDEO)

Postat la: 16.09.2017 10:24

Echipa de baseball Cleveland Indians a fost învinsă vineri seara, după o serie de 22 de victorii consecutive, de Kansas City Royals cu scorul de 3-4, într-un meci contând pentru campionatul profesionist nord-american (MLB).

a8a3a2be-aa90-484c-ac32-22cd5d68bb9d

''Indienii'' nu mai pierduseră niciun meci începând cu data de 23 august, ei înregistrând a doua cea mai lungă serie de succese consecutive din istoria MLB.

Recordul este deținut, însă, din anul 1916 de legendara formație New York Giants, care a înregistrat în anul respectiv 26 de victorii consecutive.

Cleveland Indians este liderul American League, cu un bilanț de 91 de victorii și 56 de înfrângeri. Ultimul eșec al echipei din Cleveland datează din 23 august, când au fost umiliți pe teren propriu de Boston Red Sox (1-6).

În această săptămână, meciul dintre echipele Red Sox Boston și Oakland Athletics, desfășurat pe stadionul Fenway Park, a avut parte de un incident, când patru persoane au desfășurat un banner negru pe care era scris cu litere albe: ''Rasismul este la fel de american ca și baseball-ul''.

Cei 4 au fost imediat scoși în afara arenei sportive.

''Prin gestul lor, ei au încălcat politica clubului care prevede că sunt interzise agățarea sau aplicarea în alt fel a bannerelor pe stadion. Cei patru spectatori au fost escortați în afara stadionului'', a afirmat Zineb Curran, purtător de cuvânt al clubului Red Sox.

Într-o declarație acordată The Guardian, cei patru protagoniști ai incidentului au afirmat că reprezintă ''un grup de persoane albe care militează împotriva rasismului'', prin gestul lor dorind să sublinieze că așa cum baseball-ul este parte a istoriei Americii, la fel este și rasismul.

AGERPRES/(AS—editor: Adrian Drăguț, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu